Simblesse Oblige Forum Index Simblesse Oblige
Forums for serious Simmers to share knowledge about The Sims 1
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The Sims 2 Build Mode Problem (Open)

 
Post new topic   Reply to topic    Simblesse Oblige Forum Index -> Off Topic (non-controversial)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SimmerDinner
Member
Member


Joined: 06 Oct 2013
Posts: 9

PostPosted: Sat Oct 12, 2013 10:04 am    Post subject: The Sims 2 Build Mode Problem (Open) Reply with quote

I've recently got The Sims 2 (Base Game) Via Torrent(I know....). I was trying to place a wall on the lot but the "thingy" (I don't know how to describe this thing but I'm sure you guys know what I mean) is gone, I tried to use patches to fix this problem but none of them works.


So if you guys can help me please help, I don't know what to do anymore because I've been trying to fix this problem for more than 3 hours (That's because I LOVE The Sims series...)

BTW I'm playing this game on Windows 7, everything works fine except Build Mode.

Thank You in advance :D
Back to top
View user's profile Send private message
DamonDamore
Moderator
Moderator


Joined: 26 Mar 2007
Posts: 2650

PostPosted: Sat Oct 12, 2013 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Could be a graphical problem... but honestly that game shipped with so many problems and glitches that it's not even worth it to torrent it by itself. I will say that with Sims 2 most of the base game problems were sorted out by Seasons... although that updated the graphical engine and caused a bunch of new problems... even broke some of the older EA props which of course fell on the fans to fix... angry
_________________
Feel free to PM me. If you've already posed in a thread feel free to link me. Sometimes I miss posts in threads for whatever reason. :)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
purplewowies
Member
Member


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 573

PostPosted: Mon Dec 02, 2013 3:19 am    Post subject: Reply with quote

This is actually a problem that seems to amount from using a crack to play the game (even if you've installed from a disc, if you use a crack (unpatched or not patched "correctly") to play, it will disallow use of any build tools). I only really know this from personal experience (I tried using a crack after installing from my cousin's discs because she won't let me permanently have them and I wasn't even sure at the time I wanted them anyway): It might display the tool cursor (for instance, that funky thing for walls), but dragging it doesn't result in changes on the lot. I looked it up, and it seems to be from cracks.

Unless that's not the problem you're having.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Simblesse Oblige Forum Index -> Off Topic (non-controversial) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group